Alkuun      Pirkka Elovirta akvarellistina     Pirkan Elovirran akvarelleja    PirkKa Elovirran kontaktit    Studion Pegasosin Sijainti
Miksi maalaan akvarelleja?

Olen koko ikäni ollut tekemisessä jonkinlaisen kuvantekemisen kanssa. Pikkupoikana jo maalasin innokkaastii vesiväreillä. Koulussa kuvaamataito oli ainoa aine, jossa jotenkin pärjäisin! Jopa ammatinvalinnan ohjaaja totesi, ett√§ ainoa minne minun kannattaa hakeutua on jonkilainen taideala.
    Hakeuduinkin yritt√§jäperheen poikana kaupan alalle. Sukuni myi vaatteita Turussa. Olen aina ollut lihava, joten paksuna muotivaatteet ei oikein ollut se minun juttuni.
    Aloin suunnittelemaan kauppamme mainoksia lehtiin, piirsin muotikuvia ja tein myyvi√§ tekstej√§. Hakeuduin mainostoimistoalalle, mutta en onnistunut saamaan töitä. Sain kuitenkin ty√∂paikan Wallacista, jossa olin 5 vuotta k√§ytt√∂ohjeiden tekij√§n√§. Piirsin kuvia ja tein ohjekirjojen taittoa. Sitten perustin oman mainostoimiston. Asiakaskunta kasvoi ja tein kuvia ja visualisointeja. Opin paino- ja kuvantekotekniikat. Kun j√§in muutama vuosia sitten eläkkeelle mainostajan palveluksesta aloin taas maalaamaan vesiväreillä.


Yksinkertaiset välineet riittävätPirkka Elovirta tilaustyön teossa

Välinevinkkejä harrastuksen alkuun

Akvarellimaalaus on jännää ja haastavaa. Koskaan ei voi olla ihan varma millainen lopputuloksesta tulee. Värit kun muuttuvat kuivuessaan aika lailla. Varmaa kuitenkin on, että paperilla on tärkeä rooli onnistumisesessa. Paperi maalaa "puolet" puolestasi. Olen kokeillut lähes kaikkia saatavilla olevia vesiväripapereita. Kokeilu kannattaa, sillä jokaiselle löytyy varmastikin sopiva paperivaihtoehto. Älä kuitenkaan innostu ostamaan paperia halvan hinnan vuoksi, huonolla paperilla et onnistu! Laadukain löytämäni paperi on tällä hetkellä käyttämäni karkea 300 gramman Langtonin Heritage 100%:nen puuvillapohjainen paperi. Värejä on tosi monia ja varsin eri hintaisia. Itse käytän laadukkaita, mutta tosi edullisia venäläisiä White Night -nappi- ja tuubivärejä. Turussa hyviä välineitä voit hankkia esimerkiksi Itäisen Kadun Kehystämöstä tai Kauppiaskatu 13:ssa olevasta Presento -askarteluliikkeestä. Molemmista kaupoista saat myös hyviä neuvoja.

Studio Pegasos Linnankatu 61 III-kerros Turku
Avoinna päivittäin. Soita 040-5469040 ja kysy milloin.